Legg til i favoritter
Mine favoritter
Send denne oppskriften som mail
Print denne oppskriften
Matt Preston's uimotståelige ostekake
recipe image
Skrevet av Renee, fredag 14. april 2017
Beskrivelse Jeg ELSKER ostekaker, i alle former og fasonger. Hvertfall de jeg har smakt så langt, og det er ikke få. Denne ostekaka havner helt oppe i toppsjiktet av de aller beste; noe så vidunderlig godt! Den er ikke vanskelig å lage, men som med alle gode ostekaker så tar det litt tid før du kan stappe deilige munnfuller inn i gapet. Mesteparten av tiden er venting, men beregn 20 minutter til forberedelser, 1 times steking og minst 1 time i avslått ovn med døren igjen. Og så må den stå til dagen etter på et kjølig sted slik at alt setter seg.
Ingredienser
Ved første øyekast
Baking
 • 1 pk bringebærgele
 • 250 g Digestive sjokoladekjeks
 • 280 g sukker
 • 75 g usaltet smør
 • 750 g Philadelphia kremost -naturell
 • 4 egg
 • 250 g seterrømme
 • 200 g mørk sjokolade
 • 1/4 kopp kakaopulver
 • 2 ts flaksalt
 • 125 g bringebær
Fremgangsmåte
 1. Start dagen før med å lage gele. Bruk halvparten av væsken som står på pakken, da blir geleen stivere. La den stå og stivne i en ikke for stor firkantet form.
 2. Forvarm ovnen til 175 grader.
 3. Smør en 23 cm springform og legg i bakepapir. Du trenger ikke smøre så nøye, det er for at bakepapiret skal sitte bedre i bunnen og på sidene.
 4. Kutt til 2 store folieark, og legg de slik at de danner et kors. Ikke av religiøse grunner, men snarere fordi da vil hele bunnen på springformen dekkes av folie. Klem folien løselig rundt nederste delen av springformen og opp mot kanten av springformen slik at den danner en vannbestandig kopp.
 5. Ha sjokoladekjeksen i en food processor og kjør til all kjeksen er blitt helt finkornet. Ha i 60 g av de 280 g du har med sukker i sammen med kjeksen. Sett resten av sukkeret til side.
 6. Smelt smøret, og ha dette i sammen med kjeksen og sukkeret. Kjør til det er blandet.
 7. Hell blandingen i springformen og press godt ned med baksiden av en skje til du har en jevn og fin bunn.
 8. Finn en ren bolle og ha i kremosten. Bruk en mikser, kjør på lav hastighet til osten er kremet. Ha i resten av sukkeret, og kjør til det er løst opp. Smelt sjokoladen og trekk den av platen, la den kjøles litt av.
 9. Ha i egg, ett av gangen, og kjør mikseren mellom hvert egg til det er godt blandet. Sett mikseren på laveste hastighet, og ha i seterrømmen, den smeltede sjokoladen, kakaopulveret, og flaksaltet. Miks lett til det er blandet.
 10. Hell blandingen over kjeksbunnen. Sett den foliekledde springformen i en større form som vil kunne romme både springformen og vann. Nå skal du nemlig sette kaken på midterste rille i ovnen, og helle på varmt vann rundt folien. Vannet skal gå ca 2-3 cm opp på folien. La stå i ovnen 1 time.
 11. Hemmeligheten til å få denne ostekaken så dekadent og kremete, er å la den kjøles ned sakte. Når kaken har stått inne en time, slår du ovnen av, men du lar kaken stå med ovnsdøren igjen. La den stå der minst en time.
 12. Ta den så ut av ovnen, og la den kjøles helt ned på benken. Når den er kald, setter du den kjølig til dagen etter. Først da skal du ta den ut av formen og sette den på fat.
 13. Skjær bringebærgeleen i kuber, og ha de over kaken sammen med friske bringebær.
 14. Skjær et stort stykke, finn deg et rom hvor du kan låse døra, og NYT!
Bedømmelser
Anbefal på Facebook