Søk

Pålogging 
Bråk i heimen! PDF Skriv ut E-post
Brukervurdering: / 17
DårligBest 
Skrevet av Renée Alexandra   
torsdag 25. oktober 2012 09:36

Halla, Snipp her!

Endelig er det fred og ro som råder i CatCave igjen, etter noe som virker som ÅR OG DAG med banking og hamring og røsking av planker og støv og annet uautorisert bråk. Det er ikke lett å være en liten "kitta" som ikke liker hverken forandring, bråk eller støv i slike tider. Hverken jeg eller broder'n er glad i slikt.

I lang tid har det stått mange og lange pakker med planker av bambus inne på gjesterommet. Både jeg og Moffe har etter hvert gått ut fra at det antagelig var en del av møblementet, og at det var en ny form for klorestativ. Pappen det var pakket inn i var tjukk og god å hvesse klørne på, så det var den eneste logiske forklaringen. Hva annet skulle det vel brukes til?

Men så; etter hektiske forhandlinger med svoger'n til fatter'n ble det bestilt billetter på Norwegian. Tur/retur så klart, var ikke som om svoger skulle flytte inn her heller.
Og med det starta bråket og alt som hørte med.

Mutter'n og fatter'n starta med å slepe møblene ut av stua, til mye puff og pes og ynk. Alle rommene i leiligheten ble fylt opp av møbler, bortsett fra der de skulle stå; i stua. Der ble det tommere og tommere. Og det var da jeg begynte bli litt mistenksom. Hadde de tenkt å flytte vekk senga vår, varmeovnen vår, favorittputa mi, og alle de andre go'putene våre også? Jovisst, de bar alt inn på badet vårt, la ut et digert pledd på gulvet og plasserte alle 99 favorittputene våre og senga der, og sa at vi kunne kose oss der mens stuegulvet ble lagt.

Da skjønte jeg hvor dårlig stelt det var med folka mine.
KOSE OSS sa de. Akkurat som om vi skulle kunne kose oss på badet! Det hjalp selvfølgelig at det var nytt og lekkert bad, gulvvarme og nesten ikke bråk å høre fra stua, men det er jo ikke der vi er vant til å kose oss! Det er i stua det! I fanget eller armkroken til fatter'n og mutter'n!

Etter en liten kveldslur på favorittputa tassa jeg inn i stua for å se om de hadde tatt til vettet igjen og satt møbla var satt på plass, men hva fikk jeg se? Nå var gulvet vekk også!
Svoger kom med blytung koffert med masse verktøy i, det sjekka jeg nøye så fort han åpna lokket. Ikke noe spennende der, skulle tro han ville hatt med litt snacks i form av en boks eller to med tunfisk, men nei. Veldig skuffende den kofferten. Heldigvis for han er'n ganske koselig, ellers kunne det fort blitt utrivelig. Som sjef i The CatCave fikk jeg godt med kos og klapp, og kunne erklære mannen for godtatt. Og da var det på tide med en liten lur igjen, kan ikke gå for lenge uten.

Jeg bråvåkna til broder'n som vræla. Jeg tenkte det var ekstra godbiter på gang, og lot beina gå ekstra fort i retning ulyden. Han har en tendens til å jafse i seg alt han ser av mat og godbiter, så jeg må passe på at han ikke spiser min del og. Nå sørger folka mine for at det alltid blir likt fordelt da, men en kan aldri vite selv om de er godt oppdratt.
For et styr og bråk det var i stua! Og sånt rot! Planker og all mulig slags skjit som sag og annet verktøy utover det hele! Og midt oppi det lå svoger på kne mens han la planker på rekke og rad. Fatter'n løp frem og tilbake mens han henta nye planker. Jeg så for meg at mutter'n ville bli sykt rasende av rotet når hun kom hjem fa jobb, nå kom fatter'n og svoger til å få et forklaringsproblem. Og broder'n fortsatte å brøle, han er litt ømfintlig i øra sine for bråk. "Gå og legg dere på badet" sa fatter'n. Igjen dette med badet, hvorfor skal nå vi forvises dit? Der hører vi jo ikke noe som helst! Nuvel, vi ble lempa ut av stua som to tomme tunfiskbokser som blir kasta i søpla. Makan! Selve tunfisken så vi ikke noe til. Like greit å ta en lur, en må jo ha skjønnhetssøvnen sin også.

I tre hele dager måtte vi holde ut på badet, broder'n og jeg. Det var jo en hel evighet det! Døra sto jo oppe hele tiden så vi kunne gå ut og inn som vi ville, men hvem vil vel tusle rundt med sagflis og sånn på labba? Dessuten fikk vi mutter'n etter hvert til å forstå at maten skulle serveres inne på badet, så tiden gikk jo forsåvidt greit. Broder'n er veldig flink til å lage "triste-fjes", det gir mutter'n superdårlig samvittighet, så det ble en del ekstra godbiter å få også. Noe må vi jo ha igjen for alt bryderiet.

Nå er alt slik det skal være igjen. Eneste forskjellen er at det er nytt gulv i stua og i gangen. Det er veldig digg å løpe på, for det er glatt, og da slurer vi så kult når vi svinger. Mutter'n og fatter'n har satt store myke lapper av noe slag under stolbein, bordbein og alt de tror kan lage riper i gulvet. De hadde egentlig kunne kjøpt mange tunfiskbokser for det de har brukt på det der, det var helt unyttig. Både broder'n og jeg har testa gulvet i forhold til katteklør, og hadde dem bare spurt oss, kunne vi ha fortalt dem at det ikke er mulig å lage riper. Kan godt hende jeg forteller dem det etter hvert, men først; en liten lur!

Snipp.

Sist oppdatert torsdag 25. oktober 2012 18:47
 
Anbefal på Facebook