Søk

Pålogging 
Kom og hils på Snipp! PDF Skriv ut E-post
Brukervurdering: / 1
DårligBest 
Skrevet av Renée Alexandra   
søndag 16. januar 2005 00:00

Snipp kommer fra samme oppdretter som Moffe; Morcheebas. Selvfølgelig har han et like flott navn til stamtavlebruk som brudder'n Moffe har!

Morcheeba’s Way Beyond er navnet oppdretterne har valgt. Et ærverdig navn til en ærverdig katt, men for tungvint å bruke til dagligdags. Snipp er så mye lettere.

Den 10. juli 2004 så Snipp dagens lys sammen med 4 søsken. Snipp og Moffe har samme mamma; de er halvbrødre. Oppdretterne -heretter referert til som ”onkel Øyvind og onkel Kenneth”- fikk tidlig store forhåpninger til de nye kattebarna sine. Og det med rette.

Godt innpakket ankom Snipp stedet han skulle bo. De andre kattene kjente lukten av ny katt, og stilte seg ivrig opp for å ta nykommeren i øyesyn. Ingen av kattene som sto der imponerte Snipp noe serlig; han var mer interessert i hvor matskåla sto. Og enda viktigere... var det mat i den?

Moffe ble med en gang valgt som pappa. Snipp så seg ivrig rundt etter en mamma også, og vi regnet med at han ville velge Minou slik de andre hadde gjort. Snipp hadde andre ideer han; Stiken var den som skulle bli hans nye mamma, og det enten hun ville eller ikke. Og som vi skulle komme til å få merke i tiden fremover; hadde Snipp bestemt seg for noe, ble det slik. Snipp var en bestemt herremann, og hadde ambisjoner om å bli sjef en dag! Like greit å sette standarden med en gang.

Tidlig krøkes den som god krok skal bli, heter et gammelt ordtak. Allerede 4. desember 2004 hadde Snipp sin debut på utstilling. Han var da bare 5 måneder gammel. Vi hadde børstet pels, klippet negler øvd på ”sitte stille leken” alt vi kunne, så da den store dagen kom, var alt opp til Snipp... og dommeren. Da det endelig var Snipp sin tur foran dommeren var han i storform. Han gjorde seg så pen han bare kunne, mens vi holdt pusten. Dommeren strekte, løftet, klemte og kjente på katteskinnet vårt, og valgte han ut som dommerens beste! ”Juhu og hei og hopp”. Skammelig nok ofret vi ikke de andre kattene som tapte omgangen mot Snippen vår en eneste tanke. Onkel Kenneth satt på tribunen sammen med oss og var både svett i panna og andpusten. Han prøvde å fortelle oss noe, men han fikk det ikke helt til. Onkel Øyvind som hadde vist frem Snipp kom løpende mens han veivet med armene og snakket på innpust; Snipp skulle være med i kåringen for ”Best in Show”. Hva, vår lille Snipp?

Heldigvis var det en pause for både oss og Snipp før den siste store delen av utstillingen. Det ble ikke så mye hvile å hente, det kom masse mennesker for å ta Snipp i nærmere øyesyn. Snipp er nemlig en blå/hvit bicolour orientaler, og dermed en spennende katt i orientalerkatt-verdenen.

Så var det tid for den høytidelige kåringen av ”Best in Show”. Jeg kan sverge på at onkel Øyvind skalv en anelse på hendene, onkel Kenneth satt og holdt pusten, og midt oppi det hele forsøkte jeg å få det hele ned på film. Man skal ikke se bort fra at kameraet ristet litt ekstra under filmingen. Jeg husker ikke så mye av den siste innspurten foran dommeren før onkel Øyvind løftet Snipp i været til stor applaus fra tilskuerne. Snipp hadde akkurat blitt den første orientalske bi-colour til å vinne ”Best in Show” i Norge! Og det i en alder av bare 5 måneder.

Det var en sliten, men lykkelig familie som reiste hjem etter en lang utstillingsdag.

 

Sist oppdatert tirsdag 05. juli 2011 19:33
 
Anbefal på Facebook