Søk

Pålogging 
Moffe og Snipp på utstilling. PDF Skriv ut E-post
Brukervurdering: / 0
DårligBest 
Skrevet av Renée Alexandra   
søndag 10. juli 2005 00:00

Moffe og Snipp har vært på utstilling med onkel Øyvind og onkel Kenneth!

Snipp er den hos oss som reiser mest på utstilling, men vi synes Moffe også fortjener å være med, han er like nydelig som lillebror. Dermed var det to trøtte orientalere onkel Øyvind kom og hentet på det umenneskelige tidspunkt kl 07:00 en lørdags morgen sist i april. Og til Moffe’s noe gjennomtrengende kattesang, dro de av gårde til Lørenskog ishall. I 2 hele dager skulle de vise alle hvor vakre de var.

Alle foreldre synes best om sine egne barn, slik er det med oss katteeiere også; alle synes best om sine egne katter. Men hos oss er det nå en gang slik at vi faktisk har de peneste kattene, sagt ut fra et helt objektivt ståpunkt, selvfølgelig. Moffe, med sin glinsende sorte pels, og den sjarmerende personligheten sin. Snipp med de vakre selvlysende grønne øynene sine, den elegante lange kroppen og de våte ”smaskene” han deler ut når han er kjælen. Hvilken dommer kan vel motstå det?

Dommerne har en standard for hvordan en perfekt katt bør se ut. Det er utrolig mange flotte katter som deltar på utstillingene, og konkurransen er beinhard. Kattene skal være så pene eksteriørmessig som mulig, (det er ivaretatt fra Moder Natur sin side) og de skal være i god kondisjon hva pels, tenner, klør osv angår. Det skal ivaretas av eierne, som da er oss. Så skal katten kunne oppføre seg; det er viktig at dommeren har alle lemmer intakt etter å ha håndtert katten. En snill og føyelig katt som viser seg fra sin aller beste side og som vet å sjarmere dommeren i senk er viktig. De aller fleste kattene vet dette, også Moffe og Snipp. Men om det er for tidlig på morgenen, og om Snipp ikke har fått spist frokosten sin i sitt tempo før onkel Øyvind henter ham… Ja da skal det jobbes hardt med bestikkelser i form av kos og godteri før han blir blid. Heldigvis er onkel Kenneth en mester i å få frem solskinnet i Snipp en tidlig morgen. Moffe er blid og glad uansett når på døgnet det er.

Vi var ikke med på utstillingen den gangen, Det var bryllup i familien, og vi var så heldige å bli bedt. Tiden gikk utrolig sakte mens vi ventet på at det skulle dukke opp en sms på mobilen. Men endelig; en beskjed. Snipp var blitt ”Best in Show”. Vi var kjempeglade, men hva med Moffe? Moffe var jo nå kastrert, og stilte i en egen klasse for gutta som hadde gjort ”jobben sin” hva babyer angår. Vi visste at han konkurrerte mot mange flotte ”mannepuser”, deriblant sin egen pappa Lestat som var innehaver av alt som kunne tenkes av nasjonale titler. Og endelig kom beskjeden; Moffe hadde vunnet sitt første sertifikat! Snart hadde alle i selskapet skjønt at vi hadde katter, og at de hadde vunnet premier. Festen kunne begynne!

Dag 2 var nesten ikke til å tro den heller, igjen vant Snipp ”Best in Show”. Og Moffe fikk sitt sertifikat nummer 2! Nå manglet han bare ett eneste lite sertifikat for å få tittelen "Premier" (samme som tittelen "champion"). Og igjen hadde dommeren latt seg forføre av den fantastiske personligheten til Moffe. Hør bare hva den finske dommeren Kristina Rautin skrev på kritikken til Moffe: ”Really sweet neuter male with the right naughty oriental look. Wonderful show condition, and a really charming temperament.” I margen hadde hun tegnet et rosa hjerte og skrevet ”I love you”.

Det var en flott helg; brudeparet ble gift, og vi kunne reise hjem som verdens stolteste katte-eide mennesker til verdens nydeligste katter. Hvem kan vel ønske seg mer enn det?

 

Sist oppdatert tirsdag 05. juli 2011 19:33
 
Anbefal på Facebook